Näin myyt


Mikä Raaseli on?

Raahen seudun kauppapaikka Raaseli on kehitetty koronapandemian aikana markkinointi- ja myyntikanavaksi Raahen seutukunnassa toimiville yrityksille ja yhdistyksille (Myyjä). Raaselissa voi myydä omia tuotteita ja palveluita lahjakorttien avulla ja/tai mainostaa verkkokauppaansa tai kotiinkuljetus-, nouto- ja asiakkaan kotona suoritettavia palveluita asiakkaiden ohjaamiseksi omalle sivustolleen ostoksille. Raaseli kokoaa paikallisen tuote- ja palvelutarjonnan yhteen paikkaan asiakkaiden näkyville, jotta asiakkaiden on helpompi löytää ja käyttää paikallisia palveluita sekä tehdä ostoksia verkossa. Raaselin on kehittänyt Raahen seudun kehitys yhteistyössä ResComi Oy:n kanssa.

Kuka voi myydä ja mainostaa Raaseli-verkkokaupassa?

Kauppa on tarkoitettu kuluttaja-asiakkaita palveleville Myyjille, joiden kotipaikka on Raahessa, Siikajoella tai Pyhäjoella. Myyjällä täytyy olla y-tunnus. Myyntiä varten riittää, kun Myyjällä on lahjakortilla ostettavaksi sopiva tuote tai palvelu kuluttaja-asiakkaille. Mainospaikka on tarkoitettu Myyjille, joilla on jo toimiva verkkokauppa Raahen seudulla tai ne tarjoavat kuluttajille jotakin näistä palveluista: kotiinkuljetus, nouto tai asiakkaan kotona suoritettavat palvelut.

Mitä Raaselissa voi myydä ja mainostaa?

Raaselissa ei ole toimialarajoituksia. Lahjakorttien määrä Myyjää kohti on rajoitettu viiteen (5) kappaleeseen ja mainospaikkojen määrä yhteen (1). Myyjää voi sekä myydä että mainostaa, tai vain myydä / vain mainostaa. A) Lahjakortit: Myyjä voi myydä lahjakortin joko tiettyyn tuotteeseen tai palveluun, tai yleislahjakortin Myyjän koko valikoimaan (tai molempia). ResComi Oy ostaa tuotteen Myyjältä ja maksaa tuotteen hinnan Myyjälle. B) Mainostaminen: Myyjä voi mainostaa verkkokauppa-, kotiinkuljetus-, nouto- ja asiakkaan kotona suoritettavia palveluitaan ja ohjata Raaselin kautta asiakkaat omiin kanaviinsa tekemään tilauksia. Raaselista asiakas ei voi ostaa kotiinkuljetus- ja noutopalvelua, vaan tarkoitus on auttaa asiakkaita löytämään paikalliset yritykset, jotka tarjoavat näitä palveluita.

Miten Raaseliin pääsee mukaan?

Kauppapaikkaa hyödyntävät Myyjät rekisteröityvät ensin palveluun. Tili tarkastetaan, jonka jälkeen Myyjä saa sähköpostilla vahvistuksen rekisteröitymisen onnistumisesta. Tämän jälkeen Myyjä voi lisätä tuotteitaan ja/tai mainoksensa Raaseliin kirjautuneena käyttäjänä.

Miten myyjä saa maksun?

Raaselissa asiakkaat maksavat ostoksensa Osuuspankkiryhmän Paytrail -verkkomaksupalvelun avulla. Asiakkaan käytettävissä ovat kaikki yleisimmät maksutavat. Paytrail -verkkomaksupalvelu toimii maksunvälittäjänä ResComi Oy:lle, joka välittää lahjakorttien maksun Myyjälle. Asiakassuhde Myyjällä muodostuu ResComi Oy:n kanssa. Verovelvollinen lahjakorttiin liittyvien tavaroiden ja palvelujen myynnistä on aina Myyjä, eli lahjakortin lunastava yritys.

Miten asiakkaan ostama lahjakortti todennetaan liikkeessä?

Lahjakortin oston yhteydessä asiakkaan saama sähköpostiviesti toimii maksutodisteena tuotetta/palvelua lunastaessa, mikäli Myyjä ei ole muuta tapaa erikseen ilmoittanut. Ostotapahtuman jälkeen Myyjälle lähetetään sähköpostivarmistus. Myyjä järjestää itse seurannan lahjakorttien myynnistä ja käytöstä.

Mitä kuluja myyjälle syntyy Raaselissa?

Myyjälle Raaseliin liittyminen ja siellä esillä oleminen on täysin ilmaista. ResComi Oy veloittaa jokaisesta lahjakortin myyntitapahtumasta palvelumaksun 1,00 € sekä 5 % (maksut sis. alv 24 %), jotka vähennetään lahjakortin myyntihinnasta. Myyjän osuudeksi lahjakortin myynnistä jää täten asiakkaan lahjakortista maksama hinta vähennettynä ResComi Oy:n palvelumaksulla.

Mitä muita ehtoja kaupanteossa on?

Palveluntarjoajana Raahen seudun kehitys markkinoi sivustoa, mutta ei vastaa verkkokaupan sisällöstä eikä tuotteiden ja palveluiden myymisestä. Kaikki tehdyn kaupan velvoitteet ovat lahjakorttia myyneellä ResComi Oy:llä sekä Myyjällä. Lahjakorttia ei voi vaihtaa rahaksi. ResComi Oy sitoutuu siihen, että se noudattaa sen ja asiakkaan välisessä sopimussuhteessa Suomen voimassa olevaa lainsäädäntöä. Lahjakortteja myyvä Myyjä on tietoinen siitä, että kuluttajalla on oikeus peruuttaa etämyynnin perusteella ostetun lahjakortin tilaus 14 päivän kuluessa.

Kuinka kauan Raaseli-verkkokauppa on toiminnassa?

Raaseli toimii niin kauan kuin sille koetaan olevan tarvetta. Tavoitteena on saada Myyjille lisää maksavia asiakkaita ja uusille potentiaalisille asiakkaille tietoa paikallisesta tarjonnasta, jotta ostokset tehtäisiin kotiseudulla. Kaupankäynti siis ratkaisee. Toivomme, että käytät hetken aikaasi ja annat meille palautetta, kuinka Raaselista saadaan kehitettyä loistava kauppapaikka!